Laddboxen som har det mesta. Tillverkad av det svenska kvalitetsföretaget GARO. Denna laddbox lämpar sig lika bra i hemmet som för den samägda laddstationen för din bostadsrättsförening.
Den är skyddad nid DC-felströmmar och förberedd för dynamisk lastbalansering. Är denna aktiverad så regleras fordonet laddström automatisk så att risken för att en huvudsäkring löser blir minimal.
En laddbox framtagen för det Nordiska klimatet med sin IP66 klassning. Denna laddbox är självklart en smart laddbox som du kan koppla mot nätet och dess tillhörande molntjänst. Där du enkelt kan ställa laddtider och kolla på intressant data. Prisvärd och populär laddbox.
Med schuko uttaget på undersidan kan du med enkelhet även ladda elcyklar och dylikt, samt närhet till att koppla in dammsugarn när det ska städas i bilen.
Det är även en av de minsta laddboxarna på marknaden och är väl en klar fördel om plats i garaget saknas.
Snygg, kvalitativ och smidigt laddbox för den stora medvetna familjen. Eller Brfen som vill erbjuda sina medlemmar laddbox. Då denna har möjligheten att ladda två stycken elbilar samtidigt med bra effekt är denna ett utmärkt val. Tillverkad med miljön i tanke då den är gjord av återvunnen aluminium.
Den är ISO 15118 förberedd vilket öppnar för en rad möjligheter framgent när “vehicle-to-grid-teknologin” blir aktuell.
Laddboxen är självklart lastbalanserad mellan dess två uttag, och du kan även reglera laddströmen till önskvärd effekt.
Idag är elbilens populäritet inget som ungått någon. Frågar man en sexåring idag vad en TESLA är så svara dom garanterat en elbil.
För att äga en elbil på en smidigt sätt behöver man självklart kunna ladda den smidigt, säkert och effektivt. Det gör man inte genom en sladd från din kontakt i vardagsrummet, utan man köper en effektiv laddbox.
Vad är då en bra laddbox idag och vad bör man kolla efter?
Vi har listat de favoriter vi har hittat och lyckas jämföra på olika test, och bäst i test sidor på internet. Det finns en uppsjö av olika fabrikat med olika fördelar såsom nackdelar. Vi kanske inte kan visa dig den bästa laddboxen för just dig, men vi kanske kan hjälpa dig att hitta till den!
Främst skulle jag säga säkerheten, risken för överbelastning och brand blir minimal då de flesta bra laddboxarna har inbyggda funktioner som skyddar mot just överbelastning. Dom bästa laddboxarna laddar din elbil snabbt och effektivt vilket i sin tur hjälper både klimat och plånbok.
Fas-1 laddning är just nu tillåtet i Sverige, ladda din elbil från ditt vanliga uttag, men kan mycket väl förbjudas och är du då redan redo med en vettig laddbox så behöver du inte oroa dig över detta.
Vidare har du via en laddbox en rad inbygga funktioner, varierar självklart från produkt till produkt, som kan hjälpa dig att effektivisera din laddning och således både hjälpa miljö och plånbok mera.
Fördelarna med en laddbox kan man göra en rätt lång lista av, det tänker jag inte göra utan det får tala för sig självt.
Desto högre kW desto snabbare går det att ladda, såvida fordonet klarar av det. För att göra en komplicerad fråga enkel.
En laddbox som ger 3.7kW är 1-fas 16A som ger cirka 2 mil per timme laddning, så använder du din elbil väldigt sällan kan detta vara ett alternativ. Om du åt det andra hållet vill ha en laddbox som laddar fort så är 22kW 3-fas 32A något för dig. Det laddar cirka 10 mil per timme istället.
Detta är självklart något du bör kolla noggrant med återförsäljare av både din elbil och laddboxen.
Är väl igentligen en ickefråga såvida du har två elbilar som båda behöver laddas samtidgt. Du får antingen köpa två bra laddboxar eller en bra laddbox med två uttag.
Du kan med två uttag även erbjuda vänner och bekanta som är på besök att koppla in sig.
För en BRF som kanske valt att bygga en eller två parkeringar med laddmöjlighet är det smidigt att kunna ha en laddbox för två parkeringar.
Självklart vill man ha en modern och smart laddbox som går att programmera precis hur man vill. Man vill smidigt kunna starta den från sängen, eller från flygplanet på väg hem från semestern. Detta ska ju även kunna förprogrammeras redan innan man åker på semester.
Men något att belysa och verkligen kolla upp innan köp.
Kanske något av det viktigaste innan man köper en ny laddbox. Kolla så laddboxen och alla dess funktioner är kompatibla med din elbil. Samt att respektive laddbox applikation finns att tillgå till den den telefon du använder.
De allra flesta tester av laddboxar vi tittat på har så kallade “moln tjänster” och vi anser att det är i de allra flesta fallen mycket användbart för att effektivisera både laddningen och användandet av din elbil.
Det kommer hela tiden nya laddboxar och vi gör vårt bästa för att uppdatera här så fort vi läser nya bra tester av laddboxar. Vi vill genom vår research kunna presentera produkterna som är mest relvanta och som fått dom bästa test resultaten.
Installation bör göras av behörig och kunnig personal. Kolla där du köper din laddbox för hemmet om det kanske ingår installation. Undersök även om det finns något laddbox bidrag att söka någonstans för den laddboxen du väljer. “Ladda-hemma-stödet” söks via naturvårdsverket och kan ge upp till 10 000kr tillbaka. För att få det så krävs det att ett antal kriterier uppnås. Läs mer via denna länk
Vår passion är att hitta och presentera de bästa produkterna i varje produktsegment åt er
Information: Länkarna som presenteras på denna sida är reklam länkar som genererar provision till oss på Test-Guiden.se
© Alla rättigheter reserverade. Test-guiden.se 2020